Jdi na obsah Jdi na menu

Slídiči

8. 7. 2013

S L Í D I Č I

V E L Š Š P R I N G R Š P A N Ě L É

Staré lovecké plemeno,
používané k lovu a hlídání
pasoucích se stád dobytka.
Vzhledem k tomu, že tito psi nebyli kříženi s jinými plemeny, udrželi si své lovecké vlastnosti, ze kterých vzniká především nos a hlasitost. Do našich podmínek se výborně hodí pro svou všestrannost. Svou slídičskou práci provádějí velmi dobře na poli, v lese i ve vodě. Nalezenou zvěř hlasitě oznamují a drobnou zvěř včetně zajíce s vrozenou chutí přinášejí. Při dohledávce postřelené zvěře pracují jako barváři a osvědčují se i při lovu černé zvěře. Pro svůj vzhled a přítulnou povahu se stávají miláčkem celé rodiny.
K O K R Š P A N Ě L
CLUMBER SPANIEL
patří k plemenům
s výbornými loveckými
vlastnostmi.
Zástupce tohoto plemene
a jeho majitele najdete
ve "Vašich příspěvcích"
R E T R I E V E R
Retrívři jsou skupina psů, která je na první pohled jednotná - mohutní, ale ne velcí, silní psi s delší až dlouhou srstí a dobrými loveckými vlastnostmi. Obliba, které retrívři dosahují, pramení především z povahy a úžasné ochoty ke spolupráci s vůdcem, ať už se tato vlastnost projevuje při lovecké práci či při plnění úlohy společenského psa.
NĚMECKÝ KŘEPELÁK
AMERICKÝ KOKRŠPANĚL
I R S K Ý    V O D N Í    Š P A N Ě L
Původně, jak už jeho jméno napovídá, to byl specialista na práci ve vodě, dnes je to však moderní lovecký pes se vskutku všestrannou upotřebitelností. Je možné ho použít nejen na vodní práce, ale i na dohledávku a na barvu. Je schopen zvládnout i tu nejtěžší práci v bažinatém terénu, vyznačuje se aktivitou, smělostí, dobrým čichem a velkou chutí aportovat. Potřebuje hodně pohybu a práce, procházky po parku ho rozhodně neuspokojují. Díky své dlouhé, mastné srsti je mimořádně otužilý. Vyznačuje se velkým temperamentem.